31 maj 2008

Esmeralda


Jag älskar att åka till Paris. Bara för att ta en promenad. Jag bokar den billigaste flygbiljetten och försöker alltid bo på Hotell Esmeralda. Om det finns ett ledigt rum vill säga annars håller jag mig där i närheten. Oftast måste man boka flera månader i förväg. Hotel Esmeralda är inrymt i Paris smalaste hus fick jag lära mig en natt när jag hängde i fönstret. Ett par amerikanska arkitekter var på studieresa och strosade förbi där i natten och berättade denna unika sanning. Kanske har du läst sagoboken Linnea i målarens trädgård när Linnea åker till Paris för att se Monets trädgård. Då bodde hon just på hotell Esmeralda. De har ingen websida men om du vill resa till Paris har du telefonnumret här ovan på min tavla. Det är billigt, enkelt, gammalt, slitet och urcharmigt. Mitt över Seine från Notre Dame. Bon Voyage!

30 maj 2008

Brons & Mässing


Denna gardin är sydd av ett konfektionstyg och dekorerad med ett band. Gardinhuvudet har smalt rynkband och är upphängd på en mässingsstång i mässingsringar.

29 maj 2008

Shawn a newfound friend

We have something in common, Fiori di Campo. I was there and she is planning to go. Her blog is filled with lovely pictures.


28 maj 2008

Rullgardin nerifrån & upp


Visar här en dålig bild (tyvärr) på en lösning som jag inte kände till. En rullgardin som sitter längst ner på fönstret och dras uppåt med persiennsnöre. Har nu letat efter bilder hos olika tillverkare men inte hittat någon som visar denna upp och ner variant. Konstigt nog, den är ju jättesmart.

27 maj 2008

26 maj 2008

Gardiner med veckband


Det finns massor av olika veckband att köpa. Klipp till, fålla och sy på bandet. Sen är det bara att dra i trådarna och vips så är det klart. Här ovan visar jag motvecksband och smockband. Motvecksband är läckert i ett pojkrum och ett smockband är sött i ett flickrum.

24 maj 2008

När fönstren sitter nära varandra


Ett bra tips om fönstren sitter nära varandra är att ha en lång stång över båda med bara 2 gardinvåder på. Skapa istället ett "stilleben" på mellanrummet. En lampett eller en tavla. Notera att denna uppsättning är balanserad med 2 speciella fästen ovanför fönsterfodren. Här sitter också en innergardin av lakansväv i varje fönster. Ringarna är fastsydda med lintråd och hänger på en tunn stång. Upphängd i en liten handsmidd krok.

23 maj 2008

Burspråk med dubbla stänger


foto:www.alegni.com

Dubbla våder på dubbla specialgjorda stänger i ett burspråk. Gardinerna hänger i fastsydda ringar.

19 maj 2008

18 maj 2008

Falurött och svart


Falurött och svart, minimalism och rutiga gardiner. De som bor här har valt enkla rutiga gardiner med hällor upphängt på en stång i nischfästen eller enkla veckgardiner. Inget rysch och pysch här inte. Produkter från designtorget och Alessi blandat med järn, svarta lädersoffor och röda detaljer i mattor och kuddar. Mysläckert!

16 maj 2008

Nersydda veck


Lite elegant och mysig. Tyget har en baksida som ser ut som flossad sammet med samma mönster fast den är ljus och mönstret är mörkt. Den har nersydda veck och hänger i fastsydda ringar på en putsad stång med kulor som avslut. Den är lite för kort här på bilden men den hänger inte på denna plats egentligen utan jag lånade platsen bara för att fotografera. Det är svårt att fotografera gardiner. Dels är det alltid motljus, och vill man hitta en lämplig plats är det inte så lätt att fråga om man får skruva hål i väggen hemma hos någon som har ett vackert fönster eller en miljö som skulle passa för bilden. Jag drömmer om ett hus med massor av fönster där jag kan skruva upp och ner och förändra som jag vill, när jag vill och behöver. Inte ens i en studio kan man trolla fram det som behövs.

14 maj 2008

På hyllor i köken


Var just inne hos LOVE YOUR HOMES. Hon visar en av sina manier på en hylla hemma i hennes kök. Jag vet att den sitter i köket för jag har varit där och njutit av hennes vackra ting. Fick lust att visa mina hyllor. Det är ju inte direkt gardiner eller draperier men ibland får man väl ramla dit. Dit lusten bär. Egentligen syr Love your Homes gardiner hela dagarna, och ofta för hand. De mest underbara gardiner du kan tänka dig. Och ibland köper hon gardinstänger av mig. Ofta är det långa och komplicerade varianter som gör att jag måste bara leverera in person. Ibland går det bara inte att lita på att posten gör sitt jobb. Då brukar jag få kaffe och muffins i hennes kök. Alltid pure pleasure och alltid en riktigt mysig stund.
Hur gör jag för att länka hennes namn? Hjälp någon? Du får trycka på rubriken för att komma till hennes kök.

Ljuskrona

Fåglarna kvittrar, solen skiner och allt blommar på en gång. Jag har svårt att tänka på gardiner denna ljuvliga morgon. Det får bli den här bilden som var i tidningen sköna hem 1992 på en helsida. Det är det finaste jobbet som någon tidning har gjort med mina produkter. Den är fortfarande lika läcker och känns inte alls gammal. Om jag hade ett växthus skulle det se ut precis just så här. Lite vänner och vinflaskor saknas där på bilden och musiken. Jag skulle välja opera, Lakmé eller kanske Aida.

12 maj 2008

11 maj 2008

Gardiner direkt på fönstret


Att sätta gardinen direkt på fönstret som i detta fall är väldigt praktiskt om du har inåtgående fönster. På dessa jättestora fönster passar det utmärkt. Just här ville man kunna dra för när solen är för stark. Men bara den bit som behövs varefter solen flyttar på sig under dagen. Detta fönster sitter i ett arbetsrum. Vi satte tunna järnstänger i små krokar med en liten skruv. Man måste vara lite försiktig när man skruvar i fönsterbågarna så de inte spricker.

Dubbel gardin med sydd kanal


Dubbel gardin med cremefärgat linne som baksida och en damastduk fyndad på loppis i Paris som framsida. Ihopsydda endast i överkant. Enkel att sy och hänga upp. Duken var hur lång som helst och hade en del skavanker. Men det syns ju inte bland vecken. Charmigt blev det.

09 maj 2008

Min Butik


Så här såg det ut en gång i min butik. Hängande tyg blandat med ögongodis. Jag ska stänga butiken efter sommaren och gå ut och gå på lördagar, åka på spännande små äventyr, hälsa på vänner och göra ingenting om jag vill. Säljer nu ut det mesta till halva priset. Dock inte min egen design för det ska jag spara till mitt showroom. (tryck på rubriken för att komma till butiken)

Gull & Mull Bok och Pappershandel

Världens sötaste Bok & Pappershandel ligger alldeles bredvid.

Södertull Byggnadsvård

Södertull Byggnadsvård finns på samma adress.

Antika & Gamla Möbler

Antika & Gamla Möbler har också utförsäljning, 30-50%, på samma adress. Välkommen till Malmköping mitt i Sörmland.www.malmkoping.nu

08 maj 2008

Rätt tyg till rätt person I


Pianot är hans allt. Han läser biografier och går ofta på bio. Helst går han klädd i jeans och ljusblå skjorta med en vit t-shirt under. Skorna är av klassisk stil med många år på nacken, men välputsade och välvårdade. Den mörkblå kavajen är antingen av eller på tillsammans med en halsduk i skotskrutig tartan beroende på väder och vind. Han älskar att laga mat och spela squash och kan inte gå förbi en antikvitetsaffär eller loppisbutik. Hans hem är varmt, ombonat och fyllt av personlighet

Rätt tyg till rätt person II


Han var en elegant herre, klädd i välpressade byxor av bästa kvalitet. Han rökte cigarr och bar alltid en nyputsad Ronsontändare i silver lättillgänglig för sina gentlemannamässiga intentioner. Skorna var skinande blanka och hans tal lugnt och sansat. Han rörde sig i vissa kretsar och läste Life-magazine. Invanda rutinmässiga beteenden var hans rättesnöre. Efter middagen satt han alltid i sitt arbetsrum med en whiskey sour i kristallglaset med slipade detaljer.

07 maj 2008

Rätt toner på rätt plats


På besök i Italien. Jag har med mig en present. En bit tyg jag fyndat på loppis och sytt en gardinvåd av. Tänkte att den skulle passa i italienskt ljus hos den person jag just mött, fått ett intryck av men ej känner alls. Jag kommer till ett hem av stilrena klassiker där var sak måste ha sin plats, sin egen extraordinära position. Min present gör intryck och har på 2 minuter fått sin alldeles speciella plats. Imponerad och glad syr jag i ringarna och hänger upp den.

Vissa färgtoner passar bättre i italienskt ljus. Det bara är så.(bilden visar inte var den till slut hängde utan ljuset där den passar)

06 maj 2008

Fönster i Malmköping


Nyfiken på Malmköping? se mer på www.malmkoping.nu