30 juni 2008

Sommarkänsla

Foto:Michael Förster

29 juni 2008

26 juni 2008

Gardinen inne i fönstret


En liten vacker krok, förnicklad och stången likaså. Detta är en lösning i ett badrum där det var ont om plats på den ena sidan. Gardiner i vitt såklart med knytband. I ett badrum är det ingen god idé med bränt järn för det rostar av fuktigheten som blir.

25 juni 2008

Kontrast


Grovt randigt bomullstyg som veckgardin med lite prismor i kristall.

Gardindekoration


En enkel och elegant gardindekoration får du av att göra ett övervik som du drar ihop med ett brett sytt band av samma tyg. Sy först gardinen med en gömd kanal under överviket.

24 juni 2008

Midsommar med rosor och sol


Det tackar jag för. Alldeles underbart var det med alla nära och kära. Tillsammans! är ett härligt ord.

23 juni 2008

Igor Mitoraj

Kommer Ni ihåg skulpturen jag visade för att tag sen från Pietrasanta i norra Italien. Skulptören heter Igor Mitoraj. Vill du veta mer om honom? Klicka på rubriken.

19 juni 2008

Synkronisitet


Jag måste bara få dela denna lilla historia med Er.

När jag var tretton år gammal lärde jag mig att skriva med gåspenna och min mamma bad mig då att skriva "Everyone shall clean his bathtub but the gentleman will do it" så vackert jag kunde. Mamma hade en idé om att rama in det och hänga upp i badrummet. Det blev en tavla som hängt i badrum över hela sverige och även i tyskland eftersom mina föräldrar flyttade mycket. Så förra helgen, 38 år senare åker jag till en by som heter Stjärnhov i Sörmland för att hälsa på en vän som flyttat sin inredningsaffär dit bara över sommaren, fredagar-söndagar, Lisa S inredningar. Bredvid hennes lilla sommarbutik ligger en loppisaffär. Jag går där och skrotar och tvärstannar framför en tavla. Jag känner ju igen den och VET att jag har gjort den. Tiden stannar, allt står stilla och jag tänker, mamma måste ha skänkt bort den till någon insamling och Britta som har butiken har i sin tur hittat den någonstans, tyckt att den var speciell och valt den till sin butik. Märkligt nog är det just jag som kommer dit och ser tavlan innan någon annan har köpt den! tack vare att Lisa har hyrt lokalen bredvid över sommaren hittar jag så mina tidigt i livet ihopknåpade bokstäver.

Britta gav mig tavlan som present och nu hänger den på sin plats, i mitt badrum! Osannolikt eller hur?

Hoppas att Ni får en alldeles underbar midsommarhelg!

17 juni 2008

Enkla, ljusa & lättsydda


Har du en stuga som ska göras sommarfräsch? Här är några tips på enkla gardinlösningar och förhängen till stugan. En himmelssäng eller en himmel till din säng är en bra idé när det är trångt och ont om plats samt massor av myggor och flugor. Grovt bomullstyg, vita med röda ränder är köpta på Hemtex. Cafégardinerna är 2 st linnehanddukar med fastsydda ringar. Den övre är sydd av vita lakan med fastsydda bomullsspetsband och hällor av knypplad bomullsspets. Min mormors gamla gardinluft i linne med brodyr och färdigköpta rullgardiner med knyt från Danmark. De övriga är kanalsydda med eller utan rynkhuvud i tunt bomullstyg.

13 juni 2008

Sommar, stuga & romantik


Det är nu på sommaren vi får frossa i romantik, nostalgi och lantlig enkelhet. Spets, skirt och luftigt. Tänk att vakna i gryningsljus till plingandet av gardinringar och det lätta tyget som luftigt dansar in i rummet.

12 juni 2008

Mäktig


Det här är den vackraste skulptur jag har sett. Den står i Pietrasanta i norra Italien. Otroligt detaljerad med en fantastisk patina, känslig och ståtlig. Vi gick förbi en eftermiddag när vi var på promenad och jag tänkte att jag sen kunde hitta all info om den på internet. Men jag har sökt och inte hittat någon, bara bilder. Så om Ni vet något skriv gärna och berätta.

08 juni 2008

Sten, gips & lera

Är hon inte ljuvlig? Jag hittade henne under en av mina promenader i Paris.
Här är en bild från Louvren. Jag minns att jag smet in till höger, sträckte ut handen genom ett galler och knäppte.
Hon tillhör min lilla samling.
Den här har jag gjort själv.
Hos min stuckatör fann jag detta huvud, det fanns bara ett. Jag bönade och bad. Han var ytterst svårflörtad. "Bara ett" och jag åkte till slut hem tillsammans. Så länge de inte är för tunga och dyra får de följa med hem.

Bloggen My Nottinghill hade ett inlägg häromdagen om byster i inredning. Blev inspirerad att gräva lite bland mina bilder. Jag är såååå svag för skulpturer och byster i sten, gips och lera. Urnor och pidestaler, bord och bänkar, ja allt. Gärna vindpinade och kantstötta. Jag hittade en del. Några bilder har jag visat i tidigare inlägg och fler kommer säkert i framtiden.

04 juni 2008

Min Himmelssäng & Newhouse

För många år sedan lånade jag ut mitt dåvarande showroom till en fotografering för klädmärket Newhouse. Trodde inte jag hade bilden kvar men hittade den idag. Varken sängen eller ljuskronan görs längre i vitt. Men skulle du verkligen behöva ha just en vitlackad så går det ju alltid att ordna! Man kan skicka den på sprutlackning eller måla den själv.

03 juni 2008

Gardin i konjaksfärgad taft


Taft (it. taffettà "taft" av pers. tafte "vävd") är ett lätt och frasande, ofta glansigt, tyg, som ursprungligen tillverkades av siden i tuskaftsuppsättning, därav benämningen taftsiden.(wikipedia.se)

Vackert och elegant. Draperad en bit ut på golvet. Upphängd i fastsydda ringar på en järnstång som har bankade avslut.

02 juni 2008

The Paris Apartment


Jag tittar in hos alla bloggar som har staden Paris i sitt namn. Hittade då detta fantastiska fönster med en förtrollande spetsgardin hos Claudia Strasser med den fantastisk bloggen The Paris Apartment. Absolut Ljuvlig! och där behöver du inte ens ett hotellrum. Voilà!