30 juli 2008

Högst upp i Slottet

Nu har jag kommit högst upp i slottet och ljuset denna kväll var helt otroligt. Här uppe var det absolut vackrast och skönast! Ville inte gå ner igen utan satte mig på trappen och njöt av ljuset och musiken från konserten som även den letade sig hit upp.
För Dig som inte hängt med så har jag varit på besök på Mälsåkers Slott. Scrolla ner för bildvisning.

Dukat bord

Guld

29 juli 2008

Kakelugn

Eldstäder

Målning

Här kommer mer från Mälsåker. Imponerande!

Mälsåkers Slott

Jag tog med mamma och hennes kompis på en musikkväll på Mälsåkers Slott. Själv gick jag runt med kameran i 2 timmar och bara tittade. Jag var där för 16 år sedan och då var det egentligen en ruin inuti. Barnen och jag smög in, dörrar var trasiga och fönster likaså. Jag minns att någon hade samlat bitar av sten och stuckatur som låg i någon form av ordning. Men sen dess har mycket hänt. Mycket är också kvar att göra. I juli numret av Gods & Gårdar kan du läsa mer om renoveringen under rubriken Barockslott fick nytt liv.

Utanför

Entré

Fönster

På väg upp

27 juli 2008

Sommarkväll

Efter ett besök på Mälsåkers Slott var det mycket som fastnade i min kameralins. Det första jag vill visa är en bild från en utställning som pågår just nu av Gudrun Walla. Hon skapar ljuvliga fotografiska motiv på tyg med hjälp av digitalt tryck. "Datatekniken erbjuder helt nya möjligheter att arbeta med bilden. Att ta fram mindre upplagor och även att individuellt skräddarsy antalet bilder både i utseende och storlek. Allt trycks i min ateljé i Strängnäs, där jag också monterar bilderna."
Ta en titt på hennes sida och njut av vackra bilder och nya möjligheter.

22 juli 2008

14 juli 2008

Portaria i Umbrien, Italien


En dag för flera år sen ringer en tjej från Italien och har hittat min hemsida och vill köpa gardinstänger till sitt hem i denna lilla by. Av det blev sen en vänskap och vi har nu följts åt sen dess. Bilderna är från mina två besök hos henne och minnena är många. Jag har njutit av hennes gästfrihet, alla hennes utflyktsidéer, guidningar och hennes kunskap, promenader i skogen med hennes tryffelhundar, goda luncher och middagar på väl utvalda restauranger i trakten och även ätit nyplockad vildsparris i hennes underbara kök. Fotograferat gardiner, vackra miljöer och druckit goda viner, ätit goda ostar och allt som hör Italien till. Nu har även hon startat en blogg, Vita Lenta nel Bel Paese. Funderar du dessutom på att köpa hus i Italien hjälper hon gärna dig med det. Titta in på Riccieri Consulente Immobiliare.