31 augusti 2008

Fragment

En vägg och fragment av svunnen tid. Toner av en allmogekänsla med en trendig touch som faktiskt är flera hundra år gammal. Färgblandningen känns lyxig och kunde vara vald av den säkraste designern. Jag har varit på formexmässan och tittat på toner. Jag ser kitschen och de starka färgerna med de gör egentligen inget mer än gör mig glad just i ögonblicket. De stannar inte kvar som ett lugn, en varm pläd eller en öppen eld, en varm hand eller en innerlig blick. Det finns en färgpalett i jordtoner som värmer, alltid och för evigt. Som bygger ett fundament och blir en utgångspunkt för kombinationer som är evinnerliga.

28 augusti 2008

Vackra färger och sval luft


Hösten är min absoluta favoritårstid. Luften blir frisk, färgerna tar aldrig slut, det mörknar om kvällen och de levande ljusen sprider sitt lugn. Sinnet blir rent och fantasin får plats när alla måsten efter sommaren lagts i dunkel. Skogen bjuder på svamp och gummistövlar. Träden dignar av frukt och löven ska krattas. Jag älskar att kratta löv, en liten stund. När barnen var små förstörde de mina högar genom att hoppa i dem.


Nu är de inte små men rulla i löven går bra ändå.

25 augusti 2008

En liten bit i taget

Välkommen in i mitt lilla projekt. Så här ser det ut idag. Det är långt kvar till färdigt! Den gula känslan ska bort! In ska den underbara känslan av gråbrunlavendel. Jag har letat länge efter en färgkombination som passar till alla färger och är behaglig i alla typer av ljus. Jag behöver en bas som passar alla årstider och som jag kan kombinera vilt. Jag tror att jag har hittat den! Golvet ska såsmåningom bli rutigt. Men innan det händer ska det snickras klart och allt som ska skruvas upp ska upp. När golvet sen är rutigt målar jag lite dekorationer på väggarna och till sist en spännade matta. Så nu försvinner jag en stund igen. Tack för att du hälsar på hos mig.

18 augusti 2008

Bara målarfärg överallt

Det är bara spån, spik, verktyg och målarfärg överallt. Det blir inte ens en bild. Istället gick jag in på Timeless Home och fann denna underbara cykel. Gick självklart vidare till källans sida, Candace Olson Designer Fabric, ., underbara tyger hos Kravet. Jag önskar att hösten blir vacker och att jag hinner få ordning på min gamla skrothög till cykel så jag kan ta en tur. Till nästa år ska jag absolut göra den så här fin. Tack Annika för denna ljuvliga bild. Och din utmaning har jag redan klarat av tidigare under rubrik PÅ KUL.

12 augusti 2008

Jag pysslar lite

Just nu lever jag bland färger, tyger, ideer, toner & uttryck. Jag fixar i och runt den nya looken i nya lokalen. Det är jättekul! fast i ärlighetens namn så våndas jag också. Puh vad det är jobbigt att skapa. Tid tar det också. Just idag känns det jättebra för jag har bestämt mig. Man måste ju göra det nån gång så jag beslutade mig för det idag. Du kommer såklart att få se bilder under arbetets gång.

05 augusti 2008

Höstens och vinterns toner

Hua, vilket väder. Jag har börjat iordningställa min nya lokal. Vädret hjälpte mig att välja färger. Vad tror Ni, blir detta höstens och vinterns toner?

03 augusti 2008

Vackert fönster hos en kär vän

Detta fönster är så vackert. Gardinen har ett övervik och hänger på en vinkelstång med öglefästen. Som omtag har hon använt en smidesring. Gardinen är trädd igenom och ringen hänger i en krok på väggen.