28 september 2008

I dag är det leveransdag


När jag var i Venedig var jag absolut mest fascinerad av logistiken. Denna man är bara i början av sin avlastning. När han var klar var det absolut ett berg av kartonger på pirran som han sen körde iväg mellan gränderna. Frågan jag fortfarande inte har klurat ut är hur vet han vilket paket som ska av först? Det kan ju inte vara så att han måste lasta av allt vid sitt första stopp för att komma åt paketet längst ner. Vaför det är så klurigt är för att jag såg när han lastade pirran och då låste han lasten med sättet att lasta olika storlekar på lådor. Tydligen var jag så inne i mina tankar att jag totalt glömde bort att fotografera stapeln och hans start ut på gatorna för leverans.


Nästa bild visar soppråmen. Kranen lyfter sopcontainern, drar den ut över pråmen, botten öppnas och soporna rasar ner i en öppning och sen startar motorn som mal. Precis som hemma fast i en pråm.
Nu ska jag ner och lasta bilen. Himlen är klarblå, solen skiner och löven prasslar i vinden. Ha en underbar dag.

3 kommentarer:

Vita Lenta nel Bel Paese sa...

Carissima,

Tack för underbara bilder från det våta Veneto! Men vad har Du lastat??? Får vi svar?
Åter från Toscana. Magen och sinnen tillfredsställda till max!
Bacione, Ingrid

Love Your Homes sa...

Jag blir så fascinerad av detta ovanliga men för platsen mest naturliga sätt att leverera och sköta sin logistik, jättekul att se....kram på dig

MARIA sa...

Ingrid
jag har lastat gardinstänger såklart. Härligt att resan till Toscana var till belåtenhet. Men när skulle en resa till Toscana inte vara det?
Kram