29 januari 2009

For real!

En dag för många år sen ringde de från Ica Bokförlag och frågade, kan inte du göra en bok om gardiner? Det tog flera år innan jag började och den tog flera år att färdigställa. I förrgår hittade jag det första exemplaret i min brevlåda. Nu är den for real! Stolt öppnade jag kuvertet och tog andaktsfullt ut den. Nu är det på riktigt, jag har den i handen och inga fler bilder måste kastas i papperskorgen och tas om, inga fler texter att ändra och framförallt inga mer gardiner behöver sys. Den är klar och for real! Stort tack till Johan Carpner för fin grafisk formgivning och omslag och tack till Susanne af Klercker min redaktör för all uppmuntran och till RP form för layout och original. I mars kommer den ut i butikerna.

Och stort Tack till er som jag kan få visa den för och kanske väljer Ni också att läsa den & framförallt använda den. Nedan följer deras beskrivning.

Lycka är att hänga upp gardiner man sytt själv!

Stora fönster, små fönster. Alla har vi fönster. Nästan alla har gardiner.

En inspirerande och praktisk handbok för dig som tycker om att sy och njuter av att skapa något eget. Innehållet är välplanerat och informativt och med egna kunskaper i enkel sömnad kommer du att ha stor användning av den här boken.

Här finns svar på många frågor kring gardinarrangemang - val av tyg och gardinhuvuden, beräkning av tygåtgång, upphängningsanordningar för olika typer av fönster och själva sömnaden. Den klassiska tonen är genomgående och projekten har en stilren känsla. Arrangemangen karaktäriseras av enkla, raka linjer utan krusiduller. Ett finstämt tyg- och färgval har säkrat trendkänsligheten för många år framåt.

Maria Lilliecreutz har arbetat med gardinuppsättningar under många år. Hon har sin egen kollektion gardinstänger i järn och anlitas ofta när det krävs speciella lösningar.

13 kommentarer:

pudelflicka sa...

Grattis till den nya boken Maria. Den ska jag självklart köpa. Har din målarbok och den tycker jag också är bra.

Stor kram från Hedvig

Kari sa...

Gratulerer!

Kari :-)

Love Your Homes sa...

Gissa om jag spricker av nyfikenhet.......måste jag vänta tills mars!!!!!!

Att inte glömma STORT GRATTIS, allt värt mödan.

Har precis varit o hängt upp ett par uppsättningar på dina stänger......blev så kanonbra.

Kram o sträck ordentligt på dig,
Ingela

Tingeltangel sa...

Men åh! Så roligt! Grattis! Jag ser fram emot mars då jag kan köpa boken. Jag är övertygad om att den kommer att vara helt underbar.

My home is my Castle - by Kari sa...

Mei oii.. Såå moro da :))
Gratulerer så mye :))

Klem,Kari

Anonym sa...

Carissima Maria,

Tanti Auguri!!!!! Brava ragazza!!!!Kul att komma till Sverige i mars. Hoppas fa boken med hem till Umbrien. Det blir nog nya stanger innan arets slut. Beratter mer senare. Bacione, Ingrid

MARIA sa...

Jag har sträckt på mig och friden har har också lagt sig. Jag är så glad att jag fick visa den för Er och tack för alla goa kommentarer.

Kram till Er alla
Maria

Mrs Small Town sa...

Wow, jag är imponerad!!! Tänk en egen bok om just "sitt egna" favorit ämne :-)

Oj vá roligt, nu ska jag ha utkik i affärerna efter din bok.

Lycka till med releasen!

/Hälsningar
Sara Small Town

Monique sa...

Hej !!!!!!!
WOOOOW.....!!!!!!
Grattis....!!!!!
Vad läckert.........duktiga du....!!!!
Den MÅSTE jag köpa.......Får be mamma........
ha en bra lördag.....
Kram,
Monica i Rom

Tankar från Routern: sa...

Stort grattis från mig!'Kram, Pia

charmaine sa...

hello Maria! thank you for your kind comment. i really enjoy your blog too. if you are talking about the very first song, than it's called, "Anythings Possible" by Johnny Lang. He is a fantastic blues singer. i love his music, his voice is amazing. he really surprises people because when you see him he looks like a young Brad Pitt. he has such a soulful sound, it's amazing. the second song, " When Love Came To Town", is also him and the soulful Joss Stone, very beautiful song! i'm glad you enjoy the music.

God Bless,
Charmaine

Körsbärsgården sa...

Hej!

Vad roligt Maria! Vilken känsla det måste vara att öppna sin egna bok för första gången och vad stolt och glad Du måste varit! Ska absolut hålla utkik efter boken. :)

Har en fin bok som jag ofta tittar i och som är en "textil favorit"; Inred vackert med tyger av Leslie Geddes-Brown. Mycket fint att inspireras utav och en perfekt presentbok till inredningsintresserade. Snart kanske den får sällskap i bokhyllan av Gardiner och draperier...

Önskar Dig en skön vår och all framgång med nya boken! :)

Vänliga hälsningar från Karin i Körsbärsgården.

charmaine sa...

your blog is truly one of my favorites! i love your post!

God Bless,
Charmaine